Olemme väliaikaisesti poistaneet laskurimme pois käytöstä, kun teemme siihen parannuksia. Sillä välin voit käyttää alla olevia ohjeita laskeaksesi oikein kokoisen kehyksen omalle kankaallesi. Kun tiedät miten laskea oikean kokoisen kehyksen, voit tilata kiilakehykset helposti käyttämällä Kehys omilla mitoilla-laskuriamme.

Valitse alta, millainen kangas sinulla on, niin näet ohjeet kiilakehysten valintaan.

Maalauspohjaan tulevalle kankaalle on helppo laskea sopivat kiilakehykset. Sinun tulee vain varmistaa, jotta kankaassasi on riittävästi varaa sen taittamiseksi kiilakehyksen sivulle ja taakse, jos kiinnität kankaan taulun taakse, joka on yleisin tapa tällä hetkellä.

Siinä tapauksessa, jos haluat kiinnittää kankaan kiilakehyksen sivulle, tulee kankaassa olla joka reunassa vain kiilakehyksen paksuuden verran ylimääräistä kangasta.

Alla olevasta kuvasta näet vielä esimerkin, jossa meillä on 68cm x 48cm kokoinen kangas, josta haluamme tehdä 60x40cm kokoisen maalauspohjan.

Yllä olevassa kuvassa koko kankaan leveys on 68cm ja korkeus 48cm. Kuvassa vihreä osa on kiilakehyksen sivulle taittuva osuus, jonka paksuus tässä tapauksessa on 2cm (Riippuen kehyksen paksuudesta tämä osa voi olla 2cm, 3cm, 4cm tai 5,5cm).

Punainen osa on kehyksen taakse taittuva osa, josta kangas kiinnitetään nitomalla kiilakehykseen. Tämän osuuden tulisi olla vähintään 2cm, mutta mielellään vielä hieman enemmänkin, jolloin kankaan kohdistaminen keskelle ja kiinnitys on helpompaa.

Toki tästä kankaasta voi tehdä minkä kokoisen maalauspohjan tahansa, jos sen korkeus on alle 40cm ja leveys alle 60cm. Kun kankaan on kiinnittänyt, on ylimääräinen osa helppo leikata irti.

Löydät valikoimasta maalauskankaat omilla mitoilla tai suurempaan tarpeeseen maalauskangasrullat.

Kehykset voit tilata käyttämällä laskuriamme täällä: Kehys omilla mitoilla

Jos sinulla on kuvioitu kangas, josta haluat tehdä sisustustaulun, on kehyksen koon valitseminen melko sama asia kuin yllä olevassa esimerkissä jossa valitaan maalauspohjalle oikean kokoinen kehys.

Jotta kehys kankaalle on oikean kokoinen, tulee sinun ottaa huomioon kehyksen paksuus, sekä tarvittava kiinnitysvara.

Esimerkki: Minulla on kuvioitu kangas, jonka koko on 100x70cm. Haluan tehdä tästä taulun, jonka paksuus on 3cm.
Tällöin tulee kankaan mitoista vähentää jokaiselta sivulta tuo 3cm, joka taittuu kehyksen sivulle, sekä vähintään 2cm, joka on kiinnitysvara kehyksen takana.
Joten kun vähennämme joka sivulta taitto-ja kiinnitysvaran 5cm, tulee kehyksen kooksi 90x60cm. Kehys voi toki olla pienempikin, koska kankaan kiinnittämisen jälkeen voi ylimääräisen kankaan helposti leikata pois.

Kehykset voit tilata käyttämällä laskuriamme täällä: Kehys omilla mitoilla

Oikean kokoisen kehyksen valitsemiseen kankaalle, jossa on tulostettu kuva vaikuttaa muutama asia. Esimerkiksi useamman taulun sarjoissa, kankaita ei välttämättä ole suunniteltu siten, että kuva taittuu kehyksen sivulle. Perinteisissä canvastauluissa taas kuva usein käännetään siten, että se peittää myös kehyksen sivuosat.

Haluan, että kuva ei taitu kehyksen sivuille

Tässä tapauksessa kehyksen koon valitseminen on helppoa. Riittää kun tilaat kehyksen saman kokoisena, kuin kankaassa oleva kuva. Jos sinulla on kangas, jossa tulostetun kuvan koko on 60x40cm, tulee kehys valita saman kokoisena.

Huomioithan kuitenkin, että kankaassa tulee olla riittävä taitto-ja kiinnitysvara. Jos taulun paksuus on 2cm, tulee kankaassa olla kuvan lisäksi joka reunalla 4cm tyhjää. Tällöin siitä riittää 2cm, joka taittuu kehyksen sivulle, sekä 2cm joka taittuu kehyksen taakse josta kankaan voi helposti kiinnittää kehykseen esimerkiksi niittipyssyllä. Kehyksen taakse taittuva osuus tulisi olla vähintään 2cm, mieluusti vielä enemmänkin. Tällöin kankaan kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa.

Haluan, että kuva taittuu kehyksen sivuille.

Tässä tapauksessa sinun tulee vähentää kuvan koosta kehyksen paksuus. Jos teet esimerkiksi 3cm paksun canvastaulun ja kankaassa olevan kuvan koko on 60x40cm, tulee kehys valita koossa 54x34cm. Tällöin kuva taittuu joka reunalta tuon 3cm kehyksen sivuille.

Tässä tapauksessakin kankaassa tulee olla riittävä kiinnitysvara, eli kuvan lisäksi kankaan joka reunalla tulee olla vähintään 2cm tyhjää, joka taitetaan kehyksen taakse ja kiinnitetään esimerkiksi niittipyssyllä.

Jossain tapauksissa kankaassa ei ole välttämättä tyhjää ollenkaan, jolloin voi olla että myös kuvaa joutuu kääntämään hieman piiloon, jotta kankaan saa kiinnitettyä kehyksen taakse. Voit myös halutessasi kiinnittää kankaan kehyksen sivuille, jolloin sinun tulee vähentää kuvan koosta vain kehyksen paksuus, koska kangas ei taitu tässä tapauksessa lainkaan kehyksen taakse.

Kehykset voit tilata käyttämällä laskuriamme täällä: Kehys omilla mitoilla

Suosittuja tuotteita, jotka voisivat kiinnostaa sinua