Canvastaulun tekoon tarvitset laadukkaat kehykset, joita löydätkin useaa eri kokoa ja paksuutta meidän valikoimastamme.

Olipa suunnitelmissa minkä kokoinen canvastaulu tahansa, löydät meiltä siihen varmasti oikean kokoiset kehykset.

Voit valita neljästä eri paksuudesta (20mm, 30mm, 40mm ja 55mm) kehyksen, jonka korkeus ja leveys voi olla mitä vain 14cm:stä aina jopa 400cm:n saakka yhden senttimetrin tarkkuudella.

Isoihin kehyksiin suositellaan joko yksittäistä välipuuta tai ristikkoa, joka auttaa tukemaan suuria kehyksiä ja estämään kehyksen taipumista, kun kangasta kiristetään. Voit helposti tilata välipuut verkkokaupastamme. Voit valita joko yksittäisen välipuun omalla mitalla tai kasata haluamasi kaltaisen ristikon.

Jos tilaat yksittäistä välipuuta, muista aina valita välipuun pituus kehyksesi lyhyemmän sivun mukaan. Ristikossa korkeus ja leveys tulee olla sama kuin kehyksessäsi.

Näin teet canvastaulun:

Kiilakehykset liitetään toisiinsa hankoliitoksella, kulmaliitokseen ei saa laittaa liimaa sillä kankaan löystyessä kehystä voidaan kiristää kiiloilla. Jokaisen kehyspaketin mukana tulee 8 kpl kiristyskiilapaloja eli 2 kpl joka nurkkaan, näillä saat kiilattua kehystä suuremmaksi kahteen suuntaan.

Voit tarvittaessa katsoa myös videon kiilakehysten kasaamisesta Ohjeita-sivulta.

Kuvassa 4 malli, miten kiilapaloilla saa kiilattua nurkkia auki, joka kiristää kangasta tarvittaessa. Eli muista että kiilapalat asennetaan vasta kun kangas on kiinnitetty! 

Jos teet suuren sisustustaulun tai pingoitat paksun kankaan, kannattaa kehykseen laittaa myös välipuu joka jäykistää kehystä. Kasaa ensin kiilakehys, kiinnitä sitten ruuveilla välipuu keskelle kehystä.

Välipuut ei tule kehyspakettien mukana vaan voit halutessasi ostaa ne erikseen välipuut osiosta.

Jos et ole varma suositellaanko valitsemaasi kehykseen välipuuta, voit käyttää apunasi laskuriamme. Laskuriin voit asettaa haluamasi kehyksen paksuuden ja koon, jolloin laskuri näyttää suositellut kiilakehysprofiilin, sekä suositeltujen välipuiden määrän.

Canvastauluun voit valita sisustuskankaan makusi mukaan, muista että värikäs ja paksu kangas on parempi kuin ohut ja vaalea joita käytettäessä on vaarana se että kiilakehykset voi näkyä kankaan läpi. Jos kuitenkin haluat käyttää ohutta kangasta kannattaa laittaa vaalea kangas taulukankaan taakse, eli pingoitetaan kaksi päällekkäistä kangasta kerralla.

Kankaan tulee olla reilusti kehyksen ulkomittoja suurempi jotta siihen jää reilu kääntövara jolloin kankaan kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa.

Kankaan mitan saat lisäämällä kehyksen kokoon vähintään 4 x kiilapuun paksuuden, esim. mallissa käytettiin 40 x 20mm kiilakehystä joka on paksuudeltaan 2cm. Kehyksen ulkomitat on 50cm x 100cm kun näihin lisätään 4 x kiilapuun paksuus saadaan kankaan mitaksi 58cm x 108cm.

Suosittelemme kuitenkin jättämään kankaaseen varaa hieman enemmän, jotta kiinnitys on helpompaa.

Muistathan silittää kankaan rypyttömäksi ennen kiinnittämistä. Kangas kiinnitetään kehyksen takaa, taita reuna kaksinkerroin ja nido kiinni, aloita nitominen pitkän sivun keskeltä ja etene lähes kulmiin asti sivu kerrallaan.

Nurkissa kangas on taiteltava huolellisesti ettei se jää löysäksi.

Kun kaikki sivut on niitattu ja kulmat taiteltu on aika kiinnittää kiilapalat. Kiilapaloilla saat kiristettyä kangasta jos se on jäänyt jostain löysälle.

Nyt vielä kiinnitetään rautalanka josta taulu ripustetaan seinälle, tee rautalangan päähän pieni lenkki ja kiinnitä se nitojalla.

Kankaan kiinnittämiseen käytimme perus käsinitojaa joita löytyy myös verkkokaupastamme Työkalut & tarvikkeet osiosta. Kun olet kiristänyt kankaan kiilapaloilla upea sisustustaulusi on valmis!

Tässä esimerkissä käytetyt tuotteet

Voit tutustua alta tuotteisiin, joista kasaat helposti itsellesi oman upen canvastaulun.

Kehys omien mittojen mukaan

Jos sinulla ei ole vielä kangasta, mutta tiedät haluamasi taulun koon, voit käyttää apunasi laskuriamme.

Laskurin avulla näet, mitä kiilakehysprofiilia suosittelemme antamasi kehyksen paksuuden ja koon perusteella.

Näet myös ohjeet, joissa kerrotaan kankaan suositellut minimimitat antamaasi kehyksen kokoon.

Kehys kankaan mittojen mukaan

Jos sinulla on jo olemassa kangas, josta suunnittelet canvastaulua, voit käyttää tässä tilanteessa apunasi toista laskuriamme.

Tässä laskurissa voit asettaa haluamasi taulun paksuuden, sekä sinulla olevan kankaan mitat.

Laskurimme laskee sinulle oikean mittaiset kiilakehykset ja valitsee suositellun profiilin. Tarvittaessa laskuri ehdottaa myös välipuuta, mikäli sellaista suositellaan valitsemaasi kehykseen.

Voit helposti myös laskurin sivulla lisätä kerralla kaikki tarvittavat tuotteet ostoskoriin.